Nieuws

Nieuws
Het overzicht van onze nieuwsberichten over ons en over het theorie-examen zelf.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaat het onderdeel gevaarherkenning op het theorie examen verbeteren. Lees hier wat er gaat veranderen.
Lees meer »

Een goede rijschool vinden is niet altijd even gemakkelijk. Weet waar je op moet letten bij het vinden van een goede rijschool, lees hier de tips.
Lees meer »

Met deze handige ezelsbruggetjes bereidt je je nog beter voor op het theorie-examen, zo kun je nog beter de theorie onthouden! Bekijk de ezelsbruggetjes.
Lees meer »

Wanneer slaag je eigenlijk voor je theorie examen? En zodra je bent geslaagd hoe lang blijft je certificaat dan geldig? Antwoorden hierop vind je hier!
Lees meer »

Vanaf 1 oktober kun je 14 nieuwe verkeersborden in het auto, bromfiets en motor theorie-examens tegen komen. Bekijk hier de nieuwe verkeersborden.
Lees meer »

Allerlei weetjes en tips over het theorie-examen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo slaag je voor je theorie-examen! Bekijk de weetjes en tips.
Lees meer »

Er zijn inmiddels meer dan 7000 rijscholen in Nederland, maar hoe kies jij nou de juiste rijschool? Waar let je op? Dat leggen we je hier uit.
Lees meer »

Voor het theorie-examen slaagt minder dan de helft, voor het auto examen slaagt 40,93%. Belangrijk is daarom om het theorie-examen goed te oefenen!
Lees meer »

Vanaf 1 juli 2017 gaat het mogelijk worden in het auto, motor of bromfiets theorie-examen, om te bladeren door de vragen én om vragen te markeren.
Lees meer »

Vanaf 2017 gaat het mogelijk worden om het rijbewijs online aan te vragen. Bekijk hier of jij het rijbewijs online kunt gaan aanvragen.
Lees meer »

Reserveer altijd zelf of via je rijschool het auto, motor of bromfiets theorie-examen. Dit scheelt je al gauw veel geld en tijd! Lees hier waarom.
Lees meer »

Ga je binnenkort je theorie-examen maken? Start met de beste voorbereiding om zo te slagen voor het theorie-examen. Een aantal waardevolle tips!
Lees meer »

Benieuwd hoe het theorie examen precies verloopt? Het CBR heeft er nu een filmpje over gemaakt. Bekijk de theorie-examen video hier.
Lees meer »

Goed voorbereid naar het theorie examen? Op deze manier kun je het best theorie-examen oefenen voor de auto, motor en scooter / bromfiets.
Lees meer »

Ben je gezakt voor je theorie examen? Met deze tips haal je het theorie-examen de volgende keer wel!
Lees meer »

Gevaarherkenning is het belangrijkste onderdeel van het theorie-examen. Moet je remmen, gas loslaten of niets doen? Lees hier het antwoord.
Lees meer »

Het CBR doet altijd aangifte van fraude bij de politie. De boetes kunnen oplopen tot wel 550 euro of een taakstraf van tussen de 30 en 80 uur.
Lees meer »

Het is slecht gesteld met de kennis van verkeersdeelnemers. Hoe ouder iemand is, hoe slechter de verkeerskennis is. Al vanaf 25 jaar zet de daling in.
Lees meer »

Een theorieboek, theoriecursus of online de theorie leren? Lees hier hoe je je het beste voorbereidt op het auto, bromfiets en motor theorie-examen.
Lees meer »

Het theorie examen auto veranderd. Vanaf 1 september 2016 zijn de vragen in het examen weer veranderd. Lees hier wat je moet weten voor het examen.
Lees meer »

Zo zijn er kosten verbonden aan het nemen van rijlessen, de aanschaf van een theorieboek en uiteraard brengt het CBR kosten in rekening.
Lees meer »

Het is aan te raden eerst te beginnen met het leren van de theorie en vervolgens pas te beginnen met de rijlessen. Wil je weten waarom?
Lees meer »

Een eendaagse theoriecursus lijkt erg handig, maar in de praktijk blijken de cursussen vaak niet erg nuttig. Lees hier waarom.
Lees meer »

In veel gevallen lijkt het heel simpel: een theorie examen van 30 minuten doen en het succes is gegarandeerd. Maar in de praktijk blijkt dit vaak tegen te vallen.
Lees meer »

In de loop van de jaren is het theorie-examen erg veranderd. Weet jij waar je rekening mee moet houden bij het leren en maken van het theorie-examen? Lees het hier!
Lees meer »

De lange wachttijden die gelden voor het reserveren van een rijexamen bij het CBR kunnen een negatieve invloed hebben op de rijlessen van de leerling.
Lees meer »

Wanneer kun je het beste theorie-examen doen? Eerst theorie-examen doen, of eerst rijlessen nemen? Wij leggen het uit zodat jij slaagt voor het theorie-examen.
Lees meer »

Het CBR heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de eventuele voorspelbaarheid van de vragen op het theorie-examen.
Lees meer »

Ga jij binnenkort het auto theorie-examen maken? In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten.
Lees meer »

Wie zijn rijbewijs wil halen, betaalt daarvoor het meest in Nederland. Toch kosten besparen op je rijbewijs? Lees hier hoe.
Lees meer »

Belangrijk om te lezen als je het theorie-examen wilt verzetten of annuleren. Wist jij bijvoorbeeld dat het CBR alleen het examengeld vergoedt? Andere kosten zoals administratiekosten van de rijschoolhouder worden niet vergoed.
Lees meer »

Rijlessen zijn al duur genoeg. Lees hier hoe je geld kan besparen op je theorie-examen!
Lees meer »

Heb jij je theorie voor je rijbewijs al goed onder de knie? Test het gratis, met het gratis theorie-examen. Start nu met oefenen!
Lees meer »

Voordat je op pad gaat met je rijbewijs in het buitenland, is het slim om je te verdiepen in de eisen die aan het rijbewijs worden gesteld.
Lees meer »

Tegenwoordig mogen tieners vanaf 16.5 jaar al beginnen met het leren voor hun rijbewijs. Met 17 jaar is het al mogelijk ...
Lees meer »

Treur niet. Minder dan de helft van de Nederlanders die het theorie-examen op het CBR maakt, zal zakken. Lees hier hoe jij wel gaat slagen!
Lees meer »

Het behalen van je theorie-examen is de eerste stap op weg naar je rijbewijs. En zoals bij zoveel zaken die belangrijk zijn bij een goede voorbereiding geldt hier ook het volgende.
Lees meer »

Het theorie-examen is veel vernieuwd, zoveel zelfs dat men massaal zakt voor het theorie-examen. Benieuwd hoe dit komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij wel slaagt?
Lees meer »

We hebben de gehele website herzien. Niet alleen het design van de website is verbetert, maar we hebben ook allerlei pagina's toegevoegd over het theorie-examen zelf.
Lees meer »