Nieuws

Nieuws
Het overzicht van onze nieuwsberichten over ons en over het theorie-examen zelf.

Let op bij het aanvragen van het theorie examen of je dit doet via de officiële website, anders betaal je te veel en kan je dit veel gedoe opleveren.
Lees meer »

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaat het onderdeel gevaarherkenning op het theorie examen verbeteren. Lees hier wat er gaat veranderen.
Lees meer »

Een goede rijschool vinden is niet altijd even gemakkelijk. Weet waar je op moet letten bij het vinden van een goede rijschool, lees hier de tips.
Lees meer »

Met deze handige ezelsbruggetjes bereidt je je nog beter voor op het theorie-examen, zo kun je nog beter de theorie onthouden! Bekijk de ezelsbruggetjes.
Lees meer »

Wanneer slaag je eigenlijk voor je theorie examen? En zodra je bent geslaagd hoe lang blijft je certificaat dan geldig? Antwoorden hierop vind je hier!
Lees meer »

Vanaf 1 oktober kun je 14 nieuwe verkeersborden in het auto, bromfiets en motor theorie-examens tegen komen. Bekijk hier de nieuwe verkeersborden.
Lees meer »

Allerlei weetjes en tips over het theorie-examen, zodat je weet wat je kunt verwachten. Zo slaag je voor je theorie-examen! Bekijk de weetjes en tips.
Lees meer »

Er zijn inmiddels meer dan 7000 rijscholen in Nederland, maar hoe kies jij nou de juiste rijschool? Waar let je op? Dat leggen we je hier uit.
Lees meer »

Voor het theorie-examen slaagt minder dan de helft, voor het auto examen slaagt 40,93%. Belangrijk is daarom om het theorie-examen goed te oefenen!
Lees meer »

Vanaf 1 juli 2017 gaat het mogelijk worden in het auto, motor of bromfiets theorie-examen, om te bladeren door de vragen én om vragen te markeren.
Lees meer »

Vanaf 2017 gaat het mogelijk worden om het rijbewijs online aan te vragen. Bekijk hier of jij het rijbewijs online kunt gaan aanvragen.
Lees meer »

Reserveer altijd zelf of via je rijschool het auto, motor of bromfiets theorie-examen. Dit scheelt je al gauw veel geld en tijd! Lees hier waarom.
Lees meer »

Ga je binnenkort je theorie-examen maken? Start met de beste voorbereiding om zo te slagen voor het theorie-examen. Een aantal waardevolle tips!
Lees meer »

Benieuwd hoe het theorie examen precies verloopt? Het CBR heeft er nu een filmpje over gemaakt. Bekijk de theorie-examen video hier.
Lees meer »

Goed voorbereid naar het theorie examen? Op deze manier kun je het best theorie-examen oefenen voor de auto, motor en scooter / bromfiets.
Lees meer »

Ben je gezakt voor je theorie examen? Met deze tips haal je het theorie-examen de volgende keer wel!
Lees meer »

Gevaarherkenning is het belangrijkste onderdeel van het theorie-examen. Moet je remmen, gas loslaten of niets doen? Lees hier het antwoord.
Lees meer »

Het CBR doet altijd aangifte van fraude bij de politie. De boetes kunnen oplopen tot wel 550 euro of een taakstraf van tussen de 30 en 80 uur.
Lees meer »

Het is slecht gesteld met de kennis van verkeersdeelnemers. Hoe ouder iemand is, hoe slechter de verkeerskennis is. Al vanaf 25 jaar zet de daling in.
Lees meer »

Een theorieboek, theoriecursus of online de theorie leren? Lees hier hoe je je het beste voorbereidt op het auto, bromfiets en motor theorie-examen.
Lees meer »

Het theorie examen auto veranderd. Vanaf 1 september 2016 zijn de vragen in het examen weer veranderd. Lees hier wat je moet weten voor het examen.
Lees meer »

Zo zijn er kosten verbonden aan het nemen van rijlessen, de aanschaf van een theorieboek en uiteraard brengt het CBR kosten in rekening.
Lees meer »

Het is aan te raden eerst te beginnen met het leren van de theorie en vervolgens pas te beginnen met de rijlessen. Wil je weten waarom?
Lees meer »

Een eendaagse theoriecursus lijkt erg handig, maar in de praktijk blijken de cursussen vaak niet erg nuttig. Lees hier waarom.
Lees meer »

In veel gevallen lijkt het heel simpel: een theorie examen van 30 minuten doen en het succes is gegarandeerd. Maar in de praktijk blijkt dit vaak tegen te vallen.
Lees meer »

In de loop van de jaren is het theorie-examen erg veranderd. Weet jij waar je rekening mee moet houden bij het leren en maken van het theorie-examen? Lees het hier!
Lees meer »

De lange wachttijden die gelden voor het reserveren van een rijexamen bij het CBR kunnen een negatieve invloed hebben op de rijlessen van de leerling.
Lees meer »

Wanneer kun je het beste theorie-examen doen? Eerst theorie-examen doen, of eerst rijlessen nemen? Wij leggen het uit zodat jij slaagt voor het theorie-examen.
Lees meer »

Het CBR heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de eventuele voorspelbaarheid van de vragen op het theorie-examen.
Lees meer »

Ga jij binnenkort het auto theorie-examen maken? In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat je moet weten.
Lees meer »

Wie zijn rijbewijs wil halen, betaalt daarvoor het meest in Nederland. Toch kosten besparen op je rijbewijs? Lees hier hoe.
Lees meer »

Belangrijk om te lezen als je het theorie-examen wilt verzetten of annuleren. Wist jij bijvoorbeeld dat het CBR alleen het examengeld vergoedt? Andere kosten zoals administratiekosten van de rijschoolhouder worden niet vergoed.
Lees meer »

Rijlessen zijn al duur genoeg. Lees hier hoe je geld kan besparen op je theorie-examen! Lees hier al onze tips om kosten te besparen.
Lees meer »

Heb jij je theorie voor je rijbewijs al goed onder de knie? Test het gratis, met het gratis theorie-examen. Start nu met oefenen!
Lees meer »

Voordat je op pad gaat met je rijbewijs in het buitenland, is het slim om je te verdiepen in de eisen die aan het rijbewijs worden gesteld.
Lees meer »

Tegenwoordig mogen tieners vanaf 16.5 jaar al beginnen met het leren voor hun rijbewijs. Met 17 jaar is het al mogelijk ...
Lees meer »

Treur niet. Minder dan de helft van de Nederlanders die het theorie-examen op het CBR maakt, zal zakken. Lees hier hoe jij wel gaat slagen!
Lees meer »

Het behalen van je theorie-examen is de eerste stap op weg naar je rijbewijs. En zoals bij zoveel zaken die belangrijk zijn bij een goede voorbereiding geldt hier ook het volgende.
Lees meer »

Het theorie-examen is veel vernieuwd, zoveel zelfs dat men massaal zakt voor het theorie-examen. Benieuwd hoe dit komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij wel slaagt?
Lees meer »

We hebben de gehele website herzien. Niet alleen het design van de website is verbetert, maar we hebben ook allerlei pagina's toegevoegd over het theorie-examen zelf.
Lees meer »