Nieuws

Beste voorbereiding theorie-examen


Slagen voor het theorie-examen is moeilijk, ongeveer de helft slaagt voor het theorie-examen. Om die reden is een goede voorbereiding het halve werk. Dit begint uiteraard bij het zoeken van een goede rijschool voor de praktijklessen en het kopen van het juiste lesmateriaal.

Tegenwoordig wordt online auto theorie leren steeds populairder. De kosten van een online auto theorie zijn vaak veel lager dan de aanschaf van een boek. Voor de prijs van een boek krijg je online meestal ook examentraining bij het pakket.


Theorie leren

Auto theorie leren kan gemakkelijk online. Op onze website vind je drie verschillende pakketten waarmee je auto theorie kunt leren. Het is belangrijk dat je de theorie goed kent. Ten eerste omdat de stof getoetst wordt p het echte examen, maar ook omdat je met een goede theorie opleiding sneller slaagt voor zowel het praktijkexamen als uiteraard het theorie examen auto.

Een andere belangrijke reden om het theorie examen te leren: de deelnemer krijgt meer inzicht in verkeerssituaties en wordt zo dus een veiligere verkeersdeelnemer. Belangrijk om te weten is dat het CBR zelf geen theorielessen verzorgt!


Theorie oefenen

Theorie examens oefenen is net zo gemakkelijk als auto theorie leren. Op onze website vind je zelf een gratis theorie examen. Bij dit examen krijg je ongeveer dezelfde vragen als de vragen die gesteld worden op het echte examen. Bovendien is het lay-out ook hetzelfde en worden de vragen gesteld aan de hand van de methode van het CBR.

Wel is het zo dat het CBR zelf geen oefenmateriaal online zet. Een aantal foute sites zeggen dat de vragen van het CBR afkomstig zijn, maar dit is niet zo. Het instituut maakt geen oefenmateriaal en dus ook geen oefenexamens. Hetzelfde geldt voor opfriscursussen: een opfriscursus wordt gezien als het leren van de auto theorie. Daarom kun je hier het beste online terecht.


Theorie examen reserveren

Een theorie examen reserveren kan op twee eenvoudige manieren: door dit te laten doen door de rijschoolhouder, of door zelf een reservering te doen via het online portaal van het CBR, Mijn CBR. Zelf een afspraak maken is erg eenvoudig en kost bovendien minder. Daarom raden wij aan om zelf een afspraak te maken voor het theorie-examen. Wanneer je als kandidaat precies theorie examen auto kan doen, is afhankelijk van de afspraak.

Houd er rekening mee dat het in sommige maanden erg druk kan zijn bij het aanvragen en afnemen van theorie examens. Daardoor kan de wachttijd behoorlijk oplopen! De wachttijd schommelt en om die reden geeft het CBR geen standaard wachttijd, maar kun je deze inzien via het online reserveringssysteem op de website van het CBR.

Het is mogelijk om na reservering de afspraak te wijzigen. Bijvoorbeeld als je op de dag van het examen dichterbij Amsterdam dan bij Utrecht bent. Let wel op: bij het wijzigen van de afspraak krijg je een nieuwe datum waarop het examen wordt afgenomen. Bovendien verandert ook het tijdstip. Een theorie examen afzeggen kan niet. Een theorie examen naar voren verplaatsen kan altijd, maar een afspraak verlaten kan alleen tot 14 dagen voor aanvang van het theorie examen.

Als je te laat bent, wordt de afspraak later op de dag ingehaald, mits er plek is. Is dit niet het geval, moet je een nieuwe reservering maken via de website van het CBR. Je krijgt daarnaast je inschrijvingsgeld voor het gemiste examen niet terug! Dat is best zonde, want een theorie examen kost in 2017 31,25 euro. In de tarievenfolder op de site kun je alle actuele tarieven terugvinden.

Na het maken van het examen krijg je de uitslag gemaild. Bovendien zie je meteen of je geslaagd bent of gezakt bent. Houd wel rekening met de geldigheidsduur van het theorie examen: binnen anderhalf jaar moet je het praktijk examen met succes afleggen.


Deel via:

Slagen voor het theorie examen op het CBR?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR