Nieuws

Vanaf 1 juli 2017 bladeren door het theorie-examen


Vanaf 1 juli 2017 gaat het mogelijk worden voor iedereen die het theorie-examen voor de auto, motor of bromfiets/scooter maakt, om te bladeren door de vragen in dit examen én om vragen te markeren. Dit heeft het CBR besloten na een proef eerder dit jaar, waarover de 1200 test kandidaten erg tevreden waren. Hierdoor is het slagingspercentage zelfs licht gestegen met 2%.


Bladeren theorie-examen

Het wordt mogelijk om te bladeren door het theorie-examen, dit betekend dat je de vragen voor het theorie-examen niet meer in een bepaalde volgorde dient te gaan maken. Hierdoor kun je dus nog beter je tijd indelen tijdens het theorie-examen. Alleen in het onderdeel “Gevaarherkenning” van het auto theorie-examen zal het niet mogelijk worden om te bladeren. In dit onderdeel toetst het CBR namelijk of je mogelijke gevaarlijke verkeerssituaties vroegtijdig kunt opmerken, herkennen en voorspellen, om zo te kijken of je in staat bent om juist te handelen om zo het gevaar af te wenden, binnen een bepaalde tijd.


Markeren van vragen

Naast dat je vanaf 1 juli vrij kunt gaan bladeren in het theorie-examen kun je ook vragen gaan markeren terwijl je het theorie-examen maakt. Door vragen te markeren kun je op het einde, of op een ander moment, de gemarkeerde vragen nog eens bekijken. Twijfel je bijvoorbeeld erg bij een bepaalde vraag, markeer deze dan en beantwoord hem dan later.


Verder zal er vooralsnog niks veranderen aan de inhoud van het auto, motor of bromfiets theorie-examen. Benieuwd naar het theorie-examen? Maak alvast een gratis oefen theorie-examen en kijk of jij klaar bent voor het echte theorie-examen.


Deel via:

Slagen voor het theorie examen op het CBR?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR