Nieuws

Ezelsbruggetjes theorie examen


Het theorie-examen is niet makkelijk, ook dien je veel theorie te leren. Om je te helpen slagen hebben we daarom onderstaande ezelsbruggetjes voor je op een rijtje gezet voor het theorie-examen. Met deze ezelsbruggetjes heb je een aantal handige vuistregels, handigheidjes of hulpmiddelen om bepaalde theorie goed te kunnen onthouden.


Ezelsbruggetjes: gevaarherkenning

  • - Bij de eerste 25 vragen over gevaarherkenning dien je de situaties op de afbeeldingen te beoordelen alsof je deze vrij laat opmerkt, al dien je natuurlijk in de praktijk verder voorruit te kijken en te handelen.
  • - Houdt de achteruitkijk spiegel en snelheidsmeter goed in de gaten, deze geven veel informatie over de situatie.
  • - Lees voor meer tips omtrent de gevaarherkenningsvragen ook de pagina die specifiek gaat over de “gevaarherkening en tips”.

Ezelsbruggetjes: verkeersregels en verkeersinzicht

  • - Rechts inhalen in het verkeer mag bij FRUIT; File, Rotonde, Uitvoegen, Invoegen en Trams.
  • - De borden “parkeerverbod / verkeersborden te parkeren” parkeerverbod en “verboden stil te staan” verboden stil te staan worden nogal eens door elkaar gehaald. Het bord met “parkeerverbod / verkeersborden te parkeren” heeft 1 streeP, van Parkeren verboden. Het bord “verboden stil te staan” heeft een kruiS, van Stil Staan.
  • - Bij de voorrangsvragen: voorrang geven aan voetgangers. Kijk je in het oor dan rij je door, kijk je in de kont of bek dan moet je remmen als een gek.
  • - Een tweede ezelsbruggetjes voor de voorrangsvragen: rechtdoor op dezelfde weg gaat voor! Oftewel, recht doorgaand verkeer op dezelfde weg heeft altijd voorrang.

Probeer bovenstaande ezelsbruggetjes goed te onthouden, dit zal je zeker helpen! Onthoudt daarnaast dat als je je goed hebt, je ook vertrouwen in jezelf moet hebben dat je gaat slagen. Benieuwd naar deze en andere tips voor tijdens het theorie-examen? Lees 8 tips die je helpen kunnen te slagen tijdens het theorie-examen.


Mocht je het idee hebben dat je klaar bent voor het theorie-examen. Dan is het van belang om nog even goed te testen of je daadwerkelijk klaar bent door een gratis theorie-examen te oefenen.


Deel via:

Slagen voor het theorie examen op het CBR?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR