Nieuws

Steeds minder geslaagden voor het theorie-examen


Het theorie-examen wordt constant vernieuwd. Het is zelfs zo veel vernieuwd, dat men massaal zakt voor dit examen, blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van het CBR. Benieuwd hoe dit komt? Lees dan onderstaand nieuwsitem goed door.


Massale daling van het gemiddelde slagingspercentage

Het gemiddelde slagingspercentage is in het eerste kwartaal van 2016 met 3% gedaald, ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. Zo slaagde gemiddeld in het eerste kwartaal van 2015 45,2%, en nu nog maar slechts 42,2%. Dat betekent dus dat 57,8% zakt voor het theorie-examen. Even heeft zelfs het gemiddelde slagingspercentage voor het auto theorie-examen onder de 40% gelegen (!). Toen slaagde dus bijna 1 op de 3 kandidaten maar voor dit examen. In totaal legden er in 2015 136.206 mensen een theorie-examen af, waarvan er 57.541 mensen ook daadwerkelijk slaagde voor dit examen.


Het theorie-examen is geen makkelijk examen

Tegenwoordig maakt iedereen een eigen theorie-examen. Dat wil dus zeggen dat niet iedereen hetzelfde theorie-examen maakt door naar een tv-monitor te kijken waarop de vragen en verkeerssituaties staan afgebeeld. Nee, als je nu een theorie-examen maakt dan maak je deze in een apart hokje. Dit heeft het CBR gedaan zodat je niet meer kunt afkijken. Je krijgt in het theorie-examen 25 vragen over gevaarherkenning en 40 vragen over de verkeersregels en verkeersinzicht. In totaal mag je niet veel vragen fout beantwoorden, het is dan ook een moeilijk examen.


Belangrijk: goed oefenen verhoogt je slagingskans!

Denk dus niet dat je dit theorie-examen kunt gaan maken zonder te oefenen, of überhaupt zonder te leren. Om te slagen voor dit moeilijke examen moet je dus goed leren en oefenen. Wat ook duidelijk blijkt uit deze nieuwe slagingspercentages. Alleen als je goed leert, en meer dan voldoende theorie-examens oefent zal je gemakkelijk slagen voor dit examen. Bereidt je goed voor, want het is zonde als je een tweede, of derde keer de theorie moet gaan leren.


Benieuwd of jij wel zult slagen voor dit examen?

Ben je benieuwd hoe goed jij nou eigenlijk de theorie kent voor het theorie-examen? Maak dan eens een gratis theorie-examen. Wij bieden voor zowel de auto, als voor de motor en bromfiets/scooter een gratis theorie-examen aan. Door dit gratis examen krijg je ook een goed beeld van wat ze nou precies vragen op CBR en krijg je ook een beeld hoe dit examen precies in elkaar zit. Dit gratis theorie-examen is namelijk vergelijkbaar met het echte theorie-examen, en is volgende de CBR methode van 2018. Ben je dus benieuwd hoe goed je geleerd en geoefend hebt voor het theorie-examen? Maak dan geheel gratis een compleet theorie-examen op onze website.


Deel via:

Slagen voor het theorie examen op het CBR?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR