Nieuws

Theorie-examen oefenen doe je zo!


Het slagingspercentage in Nederland voor het theorie examen rijbewijs B is slechts 42 procent. Dit betekent dat 42 procent van alle Nederlanders die afgelopen jaar een auto theorie-examen maakte, in een keer wist te slagen. Al jaren is het slagingspercentage dalende, wat betekent dat goed oefenen zeker aangeraden is.

Bij theorie rijbewijs B oefenen is het belangrijk te weten dat de vragen ongeveer gelijk zijn aan de vragen die op het echte examen gesteld worden. Op internet zijn er verschillende manieren om te oefenen: door gratis theorie-examens te maken door een online 1-daagse cursus te downloaden of door steeds weer andere oefenvragen te zoeken. Maar niet alle stof is even geschikt. In dit artikel gaan we in op geschikt oefenmateriaal, hoe je dat gebruikt en wat het betekent als je slaagt voor je auto theorie-examen.


Geschikt oefenmateriaal

Geschikt oefenmateriaal is soms lastig te vinden. Op onze website vind je een gratis theorie examen. Dit examen is net zo uitgebreid als de betaalde theorie examens. Wel is er een nadeel: de uitslag is alleen ‘geslaagd’ of ‘gezakt’ en geeft aan hoeveel examens je nog moet doen om een voldoende te halen. Dit in tegenstelling tot het betaalde theorie examen. Daarbij krijg je ook te zien welke fouten je hebt gemaakt en wat het juiste antwoord had moeten zijn. Daardoor kun je dus leren van je fouten.

Lukraak oefenvragen van het internet plukken is geen geschikt oefenmateriaal. Wij updaten onze vragen namelijk altijd aan de hand van de laatste methodes van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Voor je theorie rijbewijs B is het raadzaam je voor te bereiden aan de hand van vragen die sterk lijken op de echte vragen. Op het internet circuleren die erg voorspelbaar zijn, maar het CBR heeft onlangs de voorspelbaarheden laten verwijderen. Het is dus best mogelijk dat de gratis vragen op andere sites sterk gedateerd zijn.


Oefenmateriaal gebruiken

Je hebt vragen die horen bij het auto theorie-examen gevonden. Deze vragen kun je oefenen via de gratis methode. Het is raadzaam rekening te houden dat niet alle methodes even goed zijn. Ook de gratis methode op onze website is gestandaardiseerd volgens de laatste normen van het CBR. Dat betekent dat de vragen up-to-date zijn. We raden aan ook voor de betaalde methode te kiezen. Je krijgt dan namelijk toegang tot ons online theorieboek, waarin je nog een aantal zaken op kan zoeken of mee kan starten met het leren van het auto theorie-examen. Verder krijg je bij dit pakket examentraining, waardoor je fout beantwoorde vragen nog eens kan oefenen. Daarmee leer je echt van je fouten en heb je een grotere kans van slagen.


Geslaagd voor je theorie examen

In een keer voor de theorie rijbewijs B slagen blijkt al lastig genoeg. Tijdens het theorie examen oefenen krijg je de vragen en het lay-out die sterk lijken op die van het CBR. Als je slaagt, wil dat niet meteen zeggen dat je het echte theorie examen aan kunt vragen. Immers: je kunt ook geluk hebben gehad. Laat niets aan het toeval over en maak een paar dagen later nog eens een auto theorie-examen. Als blijkt dat je ook voor deze slaagt, kun je het examen aanvragen bij het CBR.

Als je niet slaagt voor het theorie-examen, krijg je bij de gratis variant te zien hoeveel oefenexamens je nog moet maken. Als je de betaalde variant neemt, krijg je ook te zien welke onderdelen je verbeteren moet en welke vragen je fout had. Vervolgens kun je daar direct mee aan de slag.


Deel via:

Slagen voor het theorie examen op het CBR?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR