Nieuws

Theorie-examen reserveren? Reserveer altijd via de CBR-site


Er zijn meerdere bedrijven actief welke theorie-examens reserveren voor anderen. Als leerling ben je altijd duurder uit als je via externe bedrijven je theorie-examen auto, bromfiets of motor laat reserveren. Reserveer een theorie-examen altijd zelf of via je rijschool, dat scheelt je geld en het is vaak net zo makkelijk.


Extra kosten

Een theorie-examen reserveren bij het CBR kost 31,25 euro in 2017. Deze kosten betaal je aan het CBR zodat je het theorie-examen op het CBR kan gaan maken. Echter betaal je al gauw rond de 50 euro voor het reserveren van een theorie-examen bij externe bedrijven die voor jou het theorie-examen reserveren. Een behoorlijk verschil, want dat is toch bijna 20 euro extra om een theorie-examen te maken. Deze 20 euro extra betaal je dus voor de extra handelingen die deze bedrijven van de theorie-examen reserveer websites voor je uitvoeren.


Zelf reserveren

Via de website van het CBR kun je snel en gemakkelijk zelf het auto, bromfiets en motor theorie-examen aanvragen. Het CBR heeft namelijk een erg handig systeem: Mijn CBR. Het belangrijkste dat je nodig hebt tijdens het reserveren van het theorie-examen is een DigiD. Mocht je nog geen DigiD hebben dan dien je een DigiD aan te vragen via digid.nl. Een DigiD is een soort van online identiteit waarmee jij je online kunt identificeren en zo kunt inloggen bij websites van de overheid. Let wel op dat je nooit het DigiD van iemand anders gebruikt bij het reserveren van een theorie-examen (en dus ook niet van he broer of zus) want alleen diegene die het theorie-examen heeft gereserveerd mag het theorie-examen maken op het CBR.


Zelf het theorie-examen reserveren?


Video theorie-examen reserveren


CBR waarschuwt

Het CBR blijf zelf ook waarschuwen voor de hogere prijzen die deze theorie-examen reserveer websites in rekening brengen. Trap hier dus niet in, het slimste is om je theorie-examen zelf te reserveren. Zo heb jij alles in de hand en betaal je niks extra voor het reserveren van je theorie-examen.


Deel via:

Slagen voor het theorie examen op het CBR?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR