Alles over het theorie-examen

Geslaagd of gezakt?

Benieuwd of je gezakt of geslaagd bent voor het theorie-examen? Direct na met maken van het examen krijg je de uitslag in beeld. Daarnaast ontvang je binnen 24 uur via de email, mits je je e-mailadres correct hebt ingevuld bij het aanvragen van het CBR theorie-examen, een bevestiging van de uitslag via de e-mail. Let op, je krijgt dus geen theoriecertificaat meer mee naar huis.
Je weet dus direct of je geslaagd of gezakt bent voor het theorie-examen.


Hoeveel fouten mag je maken op dit examen?

Voor het theorie-examen mag je per onderdeel het volgende maximum aantal fouten maken:

Onderdeel Totaal aantal vragen Maximum aantal fouten
Vragen over gevaarherkenning 25 vragen 12 fouten
Vragen over verkeersregels en verkeersinzicht 40 vragen 5 fouten (!)
Tip 1

Je mag dus niet veel fouten maken. Zorg dat je de theorie goed kent! Hoe goed je de theorie daadwerkelijk kent, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Om te testen hoe goed je de theorie kent hebben we een gratis theorie-examen waarmee jij kunt testen of je klaar bent voor het echte theorie-examen.


Gezakt voor het theorie-examen?

Op het uitslagformulier kun je precies zien hoeveel vragen je fout, te laat of helemaal niet beantwoord hebt. De vragen welke je fout beantwoord hebt staan gegroepeerd per examenonderwerp. Je kunt dus niet op het formulier zien welke vragen je precies fout hebt, maar in welke examenonderwerpen je fouten hebt gemaakt. Als je gezakt bent, dan zal de bevestingsemail van de uitslag extra informatie bevatten waar je extra aan moet werken voor het volgende theorie-examen.

Belangrijk is, zeker als je zakt voor dit examen, dat je goed inzicht krijgt met welk type vragen je precies moeite hebt. Bekijk daarom goed per examenonderwerp welke vragen je fout hebt beantwoord. Deze examenonderwerpen worden met een code letter aangegeven.

We bevelen je aan om zo snel mogelijk opnieuw je theorie-examen aan te vragen. Nu zit de theorie namelijk nog goed in je hooft. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat je de theorie gaat vergeten. Vergeet niet dat er een wachttijd kan zijn voor het theorie-examen. Daarnaast is het belangrijk voor je praktijkexamen, dat je eerst het theorie-examen maakt. Eerder zal je namelijk niet het praktijkexamen mogen afleggen.


Tip 2

Sommige denken dat ze zonder te leren kunnen slagen voor dit examen. De feitelijke slagingspercentages van dit examen spreken boekdelen. Zonder te leren, zal je zo goed als zeker niet slagen, maar zakken.
Leren hoeft niet saai te zijn, dit kan ook gemakkelijk en snel online. De examenkandidaten die geleerd hebben met onze pakketten haalden gemiddeld een slagingspercentage van 80%. Dit komt door onze unieke opzet om jou optimaal voor te bereiden op het theorie-examen. Meer weten? Leer de theorie en slaag. De keuze is aan jou.


Geslaagd voor het theorie-examen?

Gefeliciteerd met het behalen van het theorie-examen! Weer een stap dichterbij het rijbewijs.

De uitslag van het theorie-examen is 18 maanden geldig. Dat betekendt dat je binnen 18 maanden na het halen van je theorie-examen, dient te slagen voor het praktijkexamen. Als je dit niet lukt, zal je dus helaas opnieuw een theorie-examen moeten maken.


Deel via:

Slagen voor het theorie examen?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR