Alles over het scooter theorie-examen

Bromfiets / scooter theorie examen

Hier vind je alle informatie over het scooter theorie-examen. Voor dit examen dien je eerst te slagen, voordat je je praktijkexamen mag doen om zo je rijbewijs te behalen. Het scooter theorie-examen wordt afgenomen op het CBR, namelijk op één van de CBR examenlocaties.

Het theorie-examen test uitgebreid of jij de benodigde theorie beheerst om te mogen bromfietsrijden. Let op: dit is een moeilijk examen. Slechts 39,93% slaagt voor dit examen. Leer dus eerst goed, en oefen ook voordat op je naar het CBR gaat een aantal oefen theorie-examens.


Belangrijk voordat je het theorie-examen maakt:

Het scooter theorie-examen behalen

Om het scooter theorie-examen te behalen dien je eerst dit theorie-examen officieel aan te vragen. Hiervoor brengt het CBR echter wel kosten in rekening. Nadat je je theorie-examen hebt aangevraagd, en je dus een locatie en tijdstip hebt waarop jij je theorie-examen gaat maken, dien je eerst nog de benodigde theorie te leren.

Als je het theorie-examen gemaakt hebt, krijg je direct de uitslag te zien of je geslaagd of gezakt bent voor het theorie-examen. Om een indicatie te krijgen hoeveel procent slaagt voor het scooter theorie-examen hebben we de CBR slagingspercentages gepubliceerd op onze website.
Overzicht van alle artikelen


Deel via:

Slagen voor het scooter theorie examen?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR