Alles over het scooter theorie-examen

De benodigde scooter theorie

Voordat je je rijbewijs kunt behalen, moet je eerst bewijzen dat je zowel de praktijk, evenals de theorie, van het bromfietsrijden beheerst. Om dit te bewijzen dien je te slagen voor het praktijkexamen én het theorie-examen. Om het scooter theorie-examen te mogen maken dien je 15,5 jaar te zijn. Dit examen maak je op het CBR.

Weet jij wat je moet leren voor het theorie-examen? Lees hier onze tips.

Je theorie-examen maken in de examenzaal Een CBR locatie (bron CBR)

De vragen op het bromfiets theorie-examen

Het bromfiets theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek. Om je kennis hiervan te testen krijg je in totaal 50 vragen op dit examen. Deze vragen bestaan uit ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen.

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties, waarbij je je moet voorstellen dat jij de bestuurder bent van de bromfiets, welke je op de afbeelding ziet naast de vraag.


Met een goede voorbereiding slaag je!

Onderschat het scooter theorie-examen niet. Volgens het CBR slaagt slechts 39,93%. Belangrijk is dus dat je de scooter theorie goed kent. Alleen als je de theorie geleerd hebt, kun je slagen voor dit moeilijke examen.

Je hoeft tegenwoordig de theorie niet meer te leren met een saai theorieboek. Zelf vonden we namelijk leren uit een theorieboek maar saai. Veel bladzijden die je moet doorspitten en geen bewegend beeld. Daar hebben wij verandering in gebracht. Je hoeft niet langer te wachten totdat je een theorieboek in huis hebt, je kunt namelijk direct starten met leren vanuit thuis, met je eigen computer, en in je eigen tempo.

Slaag door goed de theorie te leren met onze online theorieles (complete scooter theorie-cursus)

We hebben namelijk een online theoriecursus opgezet, waarmee jij je optimaal voor kunt bereiden op het scooter theorie-examen. Dit is de beste voorbereiding op het echte theorie-examen, hiermee moet je bijna wel slagen. De examenkandidaten die geleerd hebben met onze pakketten haalden gemiddeld een slagingspercentage van 80%, in plaats van het gemiddelde slagingspercentage van 39,93% (!). Dit komt door onze unieke opzet om jou optimaal voor te bereiden op het scooter theorie-examen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze pagina over het leren van de theorie.


Deel via:

Slagen voor het scooter theorie examen?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR