Alles over het scooter theorie-examen

Slagingspercentage

Het slagingspercentage is het percentage examenkandidaten dat slaagt voor het éérste theorie-examen. Het slagingspercentage wordt gemeten door het CBR, het instituut dat de theorie-examens afneemt.


Het gemiddelde slagingspercentage

Hieronder vind je de slagingspercentages voor het bromfiets theorie-examen.

Type theorie-examen 4e kwartaal 2016 3e kwartaal 2016 2e kwartaal 2016 1e kwartaal 2016
Scooter theorie-examen (Am) 39,93% 38,18% 40,08% 41,88%

Zoals je kunt zien is het bromfietstheorie-examen moeilijk, de slagingspercentages zijn namelijk niet erg hoog. We bevelen je dan ook aan, om goed het theorie-examen te oefenen voordat je daadwerkelijk op examen gaat, zodat je precies weet wat er precies gevraagd wordt in dit examen en hoe dit examen precies in zijn werk gaat.


De hoogste kans van slagen per provincie

Naast de gemiddelde slagingspercentages publiceert het CBR ook het slagingspercentage per provincie. Gek genoeg verschillen de slagingspercentages per provincie. Zo scoort de provincie Limburg het beste, gevold door Overijssel. Noord en Zuid-Holland scoren het slechtste qua slagingspercentages. Dat wil dus zeggen dat als je in een van deze provincies het theorie-examen gaat maken, je dus gemiddeld een lagere kans hebt om daadwerkelijk te slagen.


Geslaagd voor het theorie-examen Geslaagd voor het theorie-examen (bron CBR)

Daling van de slagingspercentages

Het gemiddelde slagingspercentage is de afgelopen jaren fors gedaald, dat blijkt uit cijfers die het CBR elk kwartaal openbaar maakt. In 2000 was het gemiddelde slagingspercentage nog 55%. Nu in 2018 is dit dus 39,93%. Een forse daling. Het CBR stelde zelfs dat het slagingspercentage op een historisch diepte punt staat. Als reactie hierop stelt het CBR dat “de daling heeft te maken met de bestrijding van examenfraude en het vernieuwen van examenvarianten om de voorspelbaarheid van vragen terug te dringen”, zo stelt het CBR.

Een belangrijk feit is wel dat het CBR in ieder geval fors aan het scooter theorie-examen heeft gesleuteld de afgelopen jaren. De wellicht bekende “trucjestheorie” werkt niet meer. Ook het leren van de plaatjes of het letterlijk leren van antwoorden op bepaalde vragen heeft geen enkele zin meer. Met het huidige theorie examen doe je namelijk altijd een ander examen dan je buurman. Tegelijkertijd vernieuwt het CBR sneller de vragen en randomiseert het de vragen in dit examen.


Niet zakken maar slagen?

Als je niet leert voor het scooter theorie-examen, weet je eigenlijk zo goed als zeker dat je zal zakken voor dit examen. Dat blijkt wel uit bovenstaande slagingspercentages van de afgelopen kwartalen. Om je zo snel mogelijk en vooral optimaal mogelijk voor te bereiden op dit examen hebben we speciale pakketten samengesteld om het leren zo leuk mogelijk te maken.

De theorie wordt zo duidelijk mogelijk uitgelegd en bevat veel afbeeldingen, 3D-animaties en video's, zodat jij snel de theorie kunt leren en onthouden. Zo worden bijvoorbeeld met 3D-animaties lastige verkeersregels en verkeerssituaties op eenvoudige wijze uitgelegd. Onze opzet blijkt dan ook erg effectief om daadwerkelijk te slagen: met onze pakketten slaagt namelijk gemiddeld 80%! Meer weten? Start direct met leren en slaag!


Deel via:

Slagen voor het scooter theorie examen?
Verhoog je kans van slagen, leer en oefen goed.
Leren of Oefenen
Afbeelding: CBR